KEHONHUOLTOVÄLINEET

"Mikä väline sopii minulle?"

Tältä sivulta löydät ohjeet miten valita itsellesi sopiva väline ja linkit yhteistyökumppaniemme verkkokauppoihin :)

Huom! Hintoja ei ole tällä sivulla, koska hinnoista päättää tuotteen myyjä. Tilaa -napeista pääset katsomaan tarkemmat tiedot.

Välineen Valinta

Tämä kysely auttaa sinua jos esim. valitset ensimmäistä kehonhuoltovälinettäsi tai mietit millaisella välineellä laajentaisit valikoimaasi.

Pystytkö toimimaan lattianrajassa ja kannattelemaan itseäsi ilman, että kehosi jännittyy aivan mahdottomasti?

En pysty. -> Silloin sinun parhaita kavereitasi ovat pallot, krapa ja mahdollisesti HighRoller.

Kyllä pystyn. -> Sattuuko hieronta? Onko pintakudoksesi jo aivan tukossa?

Kyllä on. -> Yllä mainittujen välineiden kaveriksi voit ottaa pehmeän putkirullan kuten oranssi EasyRoller.

Ei ole. -> Onko sinulla merkittävästi lihasmassaa, jolloin sinun täytyy päästä hieronnassa hieman syvemmälle, jotta saat käytyä lihaksesi kunnolla läpi?

Ei ole. -> Sinulle varmasti sopivat myös kovat ja sileät putkirullat kuten ProRoller™.

Kyllä on. -> Tykästyt todennäköisesti koviin nystyrärulliin kuten BubbleRoller™.

 

Näiden lisäksi triggerpisteisiin suosittelen HighBalleria.

Putkirullien Erot

Foamroller, putkirulla mikä tahansa rullan tai välineen nimi onkaan niillä on kolme merkittävää eroavaisuutta. Moni rulla on päältä kaunis, mutta kuvioinneissa on monesti mietitty vain designia ja estetiikka ei käyttötarkoitusta. Katso video ja opit erottamaan hyllyn koristeen aidosta kehonhuoltovälineestä.

 

EasyRoller

EasyRoller joustaa noin sentin verran ja nystyt ovat pehmeät. Tämä sopii pehmeämpänä rullana jumisemmille tapauksille ja suurimmalle osalle tämä onkin ensimmäinen rulla mistä lähteä liikkeelle. Nystyt luovat pintakudokseen mukavan venytyksen.

Kokeneemmalle tai lihaksikkaammalle tekijälle tämä rulla sopii hyvin alkuverryttelyn hierontaan sillä et halua väsyttää lihaksiasi ennen suoritusta vaan avata kevyesti pintakerrosta.

 • Aloittelijat
 • Jumiset tapaukset
 • Pintakudoksen käsittely
 • Alkuverryttely
Tilaa EasyRoller

ProRoller™

ProRoller on hieman kapeampi kuin EasyRoller ja sileänä rullana se on parhaimmillaan nesteiden liikuttamisessa. Täten se sopii hyvin loppuverryttelyssä lihasten rentouttamiseen ja kuona-aineiden liikkeelle saamiseen.

Napakampana rullana pääset tällä jo syvempäänkin kudokseen.

Keinonahka pinta on helppo pitää puhtaana jos esim. rullan hygienia on sinulle erityisen tärkeää.

 • Keskitason kehonhuoltajat
 • Kun et ole enää aivan jumissa
 • Nesteiden liikuttelu & loppuverryttely
Tilaa ProRoller™

BubbleRoller™

BubbleRollerin pyöreät nystyt kaivautuvat jo selkeästi syvemmälle lihaksiin ja luovat napakan venytyksen kudokseen. Tämä sopii napakkaan muokkaavaan käsittelyyn ja triggerpisteiden paineluun. Rulla ei ole aivan kivikova vaan joustaa pari milliä.

BubbleRolleriin tykästyy yleensä lihaksikkaat tyypit ja ihmiset jotka ovat jo rullanneet pidempään ja haluavat päästä seuraavaksi syvempiin kerroksiin käsiksi.

 • Kokenut kehonhuoltaja
 • Jos sinulla on lihasmassaa
 • Kun haluat käsitellä syvälle asti
 • Muokkava käsittely & triggerpisteet
Tilaa BubbleRoller™

Hierontapallot ja krapa

Hierontapallot tunnetaan myös nimellä faskiapallo ja krapa nimillä faskiakrapa, skrapa tai Gua-Sha Krapa.

Kaikille näille välineille on yhteistä pieni helposti mukana kulkeva koko ja se ettei näiden päällä ole pakko ähistä lattialla. Palloilla voit pyöritellä myös seinää vasten ja krapalla pystyt säätelemään paineen ja voimakkuuden täysin halusi mukaan.

Hierontapallo

Yksittäisellä pallolla pääset hyvin pistemäisesti ja tarkasti pureutumaan kipukohtiin tai esimerkiksi alueisiin joihin rulla on liian iso. Esimerkiksi lavan taakse tai syvälle pakaraan. Aivan loistava väline triggerpisteiden paineluun.

 • Tarkka pistemäinen käsittely 
 • Triggerpisteet
 • Vaikeasti tavoitettavat alueet: lavan takaa & syvät pakaralihakset
 • Aivan loistava jalkapohjan avaaja
Tilaa hierontapallo

Tuplapallo

Tuplapallo on kevyempi kuin yksittäinen pallo sillä paine jakautuu kahden pisteen päälle. Sen lisäksi tällä pystyt tekemään sivuttaissuunnassa hankausta, joka ei onnistu 360° joka suuntaan liikkuvalla pallolla. Toki tuplapallo on hieman isompi eikä sillä pääse ihan niin kätevästi ja tarkasti haluttuihin kohtiin kuin yksittäisellä pallolla.

Tuplapallo on parhaimmillaan rangan alueen käsittelyssä. Ranka sujahtaa sopivasti pallojen väliin ja itse pallot painavat mukavasti selkälihaksiin. Tällä pääset hyvin tarkasti haluamaasi nikamaväliin kun halaut mobilisoida tiettyä jumista kohtaa.

Tämän lisäksi tuplapallolla pystyt käsittelemään pitkulaisia raajoja esim. akillesjänne, hiirikäsi, tenniskyynärpää, penikkavaiva jne...

 • Ranka, lapojen väli ja pitkät selkälihakset
 • Hiirikäsi ja tenniskyynärpää
 • Akillesjänne ja penikkavaivat
Tilaa tuplapallo

Krapa

Krapa on parhaimmillaan pienillä alueilla joihin et muilla välineillä pääse järkevästi käsiksi esimerkiksi pää, kaula, niska, kädet, jänteet, vatsa. Sen lisäksi voit säätää paineen täysin jolloin voit käsitellä kaikkein kipeämpiä ja herkimpiäkin alueita.

Krapasta löydät neljä eri reunaa. Terävän kärjen jolla pääset hyvin tarkasti haluamaasi kohtaan. Kolme rystysen näköistä nystyä joilla saat hyvän otteen hankausta varten ja kupera ja kovera sivu jolla teet mukavat sivelyt.

 • Säädä paine täysin oman halusi mukaan
 • Pienet alueet kuten kädet, jänteet, kaulan ja pään lihakset
 • Kulkee mukana taskussa kuin taskussa minne vain
Tilaa krapa

Koko Välinesetti

Yhdessä nämä kolme välinettä muodostavat niin sanotun "välinesetin" tai "minikehonhuoltopaketin".

Tilaa koko setti

HighRoller

HighRoller on jalkojen päällä oleva putkirulla. Tämä mahdollistaa monien lihaksien rullaamisen rennoissa ja helpoissa asennoissa. Esimerkiksi etureiden rullaaminen lattialla on yleensä aika raskasta ja saattaa olla jopa mahdotonta joillekin henkilöille. Rulla pyörii laakereiden varassa, jolloin raajan rullaaminen sen yli on kevyempää.

HighRolleria käytettäessä jäävät pois kehon kannattelu ja hallinta, mikä voi olla tervetullut helpotus, mutta toisaalta perinteisen putkirullan käyttäminen on myös hyvää jumppaa ja harjoite jo itsessään. Sen lisäksi HighRollerissa on vain yhdenlainen pinta, eikä sitä pysty vaihtamaan. Kehoa läpikäytäessä joudutaan välillä myös pelaamaan jalkojen kanssa, ottamaan niitä irti ja laittamaan takaisin. Näistä syistä itse käytän perinteisiä putkirullia, mutta HighRoller sopii hyvin henkilölle, joka haluaa rullailla mahdollisimman rentona tai jolle lattianrajassa toimiminen on hankalaa.

 • Helppo ja kevyt kehonhuolto
 • Sopiva jos lattialla liikkuminen on hankalaa
 • Mahdollistaa monen kimurantin paikan rullaamisen
Tilaa HighRoller (koodilla "eroonjumeista" saat 20% alennuksen)

HighBaller

HighBallerin ehdottomasti paras puoli on säädettävät pallot. Pallojen etäisyyttä toisistaan saa säädettyä hyvin laajasti ja pienillä porrastuksilla. Tämä on erittäin hyvä, sillä meitä ihmisiä on montaa eri kokoa ja lihaksissa on eroa isosta reidestä pieneen käsivarteen.  Pallot pyörivät paikoillaan, joten välineen päällä on helppo liikkua. Pallot sopivat erittäin hyvin triggerpisteiden käsittelyyn, ja helppo liikkuminen välineen päällä mahdollistaa paineen saamisen juuri oikeaan kohtaan. Perinteiseen pienempään hierontapalloon verrattuna HighBaller on korkeampi. Tämä muuttaa hierontatuntumaa. Etenkin rankaa tai lantion seutua painaessa monesti kaipaisi normaaleihin hierontapalloihin hieman enemmän korkeutta.

HighBallerilla voi käsitellä koko kehoa, mutta se sopii parhaiten henkilölle, joka haluaa tehdä itsehieronnan mahdollisimman rennosti tai käsitellä etenkin triggerpisteitä.

 • Säädettävä pallojen leveys
 • Sopii triggerpisteiden huoltamiseen
 • Pallot pyörivät telineessä - Helppo liikkua päällä
Tilaa HighBaller (koodilla "eroonjumeista" saat 20% alennuksen)
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.